10 dingen die elke supper moet weten. 

Dat suppen één van de leukste dingen om te doen is, hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Wel zijn er een aantal dingen die elke supper moet weten. Dit zijn een paar van de belangrijkste tips:
  1. Neem altijd water mee. Tijdens het suppen verlies je veel vocht. Voor elk uur dat je supt heb je tussen de 0,5 en 1 liter water nodig. Voorkom dat je uitdroogt. Als het buiten nog iets kouder is, kan je natuurlijk ook een lekker kopje koffie of thee in een thermosfles doen!
  2.  Als je alleen gaat suppen, laat dan aan iemand weten waar je gaat suppen. Mocht je ergens vast komen te zitten, kan diegene hulp bieden.
  3. Zorg ervoor dat je de route verkent. Zo voorkom je dat je verdwaald en kilometers te ver supt. Verkennen kan ook thuis achter de pc, maar zorg ervoor dat je de route ongeveer weet.
  4. Neem je telefoon mee. Deze kan je in een waterdichte tas meenemen, of in een waterdicht telefoonhoesje. Zo kan je altijd bellen voor hulp, of als je de weg kwijt bent je navigatie checken. En het is natuurlijk ook leuk als je onderweg wat mooie foto’s kan maken.
  5. Zorg ervoor dat je in de waterdichte tas ook een setje droge kleding stopt. Het kan natuurlijk gebeuren dat je per ongeluk in het water valt. Meestal door iemand anders natuurlijk….
  6. Doe altijd een leash om. Dit voorkomt dat je supboard weg schiet als je er vanaf valt. Je schrikt al van het (koude) water als je erin valt, en dan is het wel zo fijn als je snel je supboard kan vastgrijpen om te blijven drijven. Ook is een leash erg handig als je ergens op het land een tussenstop gaat maken, zodat je je sup kan vastleggen aan de kant.
  7. Voordat je een (lange) tocht in je eentje gaat maken, neem eerst een paar suplessen bij Supschool Cup of Sup. Dan leer je allerlei belangrijke technieken, remmen en sturen.
  8. Loop niet te hard van stapel, ga niet gelijk uren lang achter elkaar suppen. Maar bouw het rustig aan op. Je lichaam en spieren moeten wennen aan de inspanning.
  9. Als je aan het einde van de dag gaat suppen, neem dan verlichting mee. Bijvoorbeeld van die (hardloop) lampjes van de Action. Deze kan je makkelijk aan je sup, je peddel en aan jezelf bevestigen. Zorg dat je goed zichtbaar bent!
  10. GENIET! Dat is eigenlijk het aller belangrijkste. Wat je onderweg ook tegen gaat komen.

Dit zijn de 10 dingen die elke supper moet weten. Heb jij nog onmisbare tips voor elke paddleboarder? Zet deze dan in de reacties.
Wil je een keer mee met één van onze activiteiten? Kijk dan eens hier…